WateringOosthuizen-situatie

Definitief Ontwerp

Wij zijn nu in de fase van het Definitief Ontwerp, dit is laatste fase van de drie participatieronden. In het Voorlopig Ontwerp hebben wij u gevraagd naar welke stedenbouwkundige indeling uw voorkeur uitgaat. Hieruit is gebleken dat de meeste respondenten de voorkeur (48%) geven aan variant 3. Deze variant bestaat uit 22 grondgebonden bungalows. In het definiteif ontwerp hebben we deze variant verder uitgewerkt en de volgende aanpassingen gedaan:

  • De strook bestaande parkeerplaatsen in de zuidwestelijke hoek en de weg naar de loopbrug richting de Maria van Sevenbergenstraat blijven behouden.
  • De weg naast de parkeerplaatsen wordt met 70cm verbreed ten opzichte van de huidige situatie.
  • De openbare parkeerplaatsen worden voorzien van waterdoorlatende bestrating (grastegels).
  • Verschillende omwonenden willen niet dat er rondgereden zou worden. Daarom is de doorgang richting de Krommert 24 versmald tot 1.80 meter. Hierdoor wordt het plan een erf en kan er niet worden rondgereden.
  • In het plan zijn de zuid gelegen rijwoningen vervallen. In plaats daarvan worden er meer geschakelde woningen gerealiseerd. Deze woningen hebben meer lichtinval en bieden de mogelijkheid om de woning heen te lopen. Dit was een wens van enkele geïnteresseerden.

Voor meer informatie over het proces verwijzen wij u naar de pagina: Proces

Downloads

In dit boekje vindt u het Definitief Ontwerp inclusief toelichting op het groenplan en de woningtypen.

Op de stedenbouwkundige situatie tekeningen vindt u het plan met exacte maatvoering.